Friday, February 6, 2009

Interpretation Studies!

Äntligen har jag hittat en tolkkurs och den har nu börjat. Så spännande och intressant! Tolkning och översättning är ju två helt olika saker, något som kanske inte är uppenbart för alla. Så denna vecka har jag tagit hand om lille prinsen som fortfarande varit lite hängig och läst så mycket jag hunnit i Tolkkunskap vilket har varit jätteskoj! Här har det nu kommit ganska mycket snö så det är alldeles vitt och vackert ute! Ha en underbar helg! ♥ Susanne


I've finally found an interpretation course and it has now commenced. Ever so exciting and interesting! Interpretation and translation are two different trades, and this is not always obvious. So this week I've been taking care of my little prince since he still hasn't been feeling totally ok and I've read as much as I've been able to in Tolkkunskap (~ Interpretation Knowledge) and I've thoroughly enjoyed it! We have also received a lot of snow so it's all white and glistening outside! Have a great weekend! ♥ Susanne

5 comments:

Emma said...

Vad kul att du äntligen har funnit en kurs, verkar den vara bra än så länge? Ja hos tandläkaren gick det smidigt men det är bara en provisorisk lösning tills bebbe är ute ur magen så blir det STORA plånboken fram för stora delar utav tanden gick sänder så hon kommer att få bygga upp den igen, KUL!

Jag har gett dig en utmaning opå min blogg, vore kul om du ville anta den! du har ju massa fina bilder så kanske det blir nåt fint eller helt tokigt!?!

Kram å ha en bra helg!

ExPIAtriate wife said...

Det later som en bra kurs! Insag inte att det var sa stora skillnader mellan tolkning och oversattning men det borde det ju rimligtvis vara... Har provat pa att simultantolka en gag och det var nog det svaraste och varsta jag har gjort.. tycker synd om de som lyssnade, det kom inte mycket vettigt fran mig...

Foredrar ocksa att lasa sjalv, grupparbeten ar inte min grej alls.

Det later harligt att vara inomhus och mysa. Har har det blivit lite varmare och idag nadde vi 26 grader, aven om det sjunker snabbt pa kvallen.
Ha en jatteskon helg!

Kram
Pia

i Emmas vita hem said...

Hej Susanne :) Du kanske får ta med en hissgardin i bagaget ner till spanien i värsta fall! Hihi. Vad roligt med en ny kurs, så duktig du är som har orken och lusten att studera!
Ha en skön helg! Kramar Emma

Terri said...

Hi Susanne, your course sounds fascinating. I had no idea there was a difference between translation and interpretation, but it makes sense. Enjoy the snow!

xo Terri

Sublim Design said...

Vad kul med en ny kurs, hoppas jag...Själv gillar jag att studera, alltid trevligt med ny kunskap:)
Jag har jobbat på frilansbasis, så då är man ju lite här och där.
kram/S