Saturday, August 30, 2008

Moving to a new place!

När vi flyttade till Spanien så var tanken att vi skulle stanna där men hela tiden så har tolkkursen lurat runt hörnet och jag hoppades så att den skulle gå men så blev det inte så. Vi har hyrt ett radhus här nere under tiden och vi har trivts bra även om det varit lite enkelt. Nu till hösten ska jag gå två små kurser och därför har vi sagt upp radhuset. Vi kommer flytta tillbaka till en lägenhet och det ska bli mysigt. Under sommaren så har jag köpt en liten lägenhet (till ett väldigt bra pris!) och det är dit som alla möbler kommer att flyttas från radhuset. Lgh här nere kommer vi ju alltid ha och jag kommer fortsätta piffa upp den, nu är ju snart renoveringen klar. Mer bilder kommer! Men den kommer att få stå på hold nu i några månader rent inredningsmässigt. Däremot så har vi ju inte så mycket i Sverige så dit ska jag försöka hitta lite. Vi vet ju inte hur länge vi kommer att stanna. Jag är lite sugen på ett litet vitt hus och kanske en liten lampa med en söt lampkjol. Kanske ett kakfat också, helst hade jag velat ha ett i samma serie som våra tallrikar är Petite Fleur från Villeroy Boch men de har ingen. Förut bakade jag tre gånger i veckan men det har knappt blivit något här nere. Nordljus har mycket fint och jag har lånat bilderna därifrån. Kram!

When we moved to Spain the idea was that we were going to stay there for a few years. I've always wanted to become an interpreter and now finally they are giving a few smaller courses. We've rented a townhouse down here meanwhile and we are now moving out of the townhouse and moving everything to the apartment that I bought this summer (at a very good price!). The apartment down here we are keeping and I will continue to decorate it and soon the renovation will be finished. More pictures are coming! The apartment will however be on hold now for a few months when it comes to interior design. However since we don't have very much in Sweden I will try to find a few things there. We don't know how long we are going to stay. I would like to find a small white house and maybe a small lamp to have on the dark antracite gray window sill. Nordljus has tons of lovely things and I've borrowed the pictures from there. Hugs!

11 comments:

Living White said...

Lampehysteri ja:)
Men i alle blogger jeg har vært innom, har det vært lamper i alle størrelser, høyder, fasonger, noen fine, noen stygge, noen rare, noen kule. Derfor orket jeg ikke gi utfordringen videre. Føler alle har hatt sin lampe på bloggen:)

Nå holder vi på å bake en kake..jeg er ingen baker men har plutselig fått for meg at jeg skal begynne gjøre det. Er spent på hvordan disse blir. 10 min igjen i ovnen, så er dem klar til å spises.
Ha en super Lørdag Susanne::)

Malin/Vita hjärtan said...

Hej!
Är kurserna i Sverige? Så ni ska bo här eller?
Vad duktig du är som bakat så mycket!! =) Jag skulle vilja bli bättre på det. Gillar inte alls köpe bröd och bullar men ändå tar jag mig aldrig tid att baka... Lyktan du hittat på Nordljus är bara så fin!
Hoppas du har en bra lördag!
Kramar Malin

White Season said...

Hallå där, fina saker du önskar dig, husen är så söta, jag har precis tagit fram mitt i zink och ställt vid entren nu börjar ju höstens mörker smyga sig på och det blir lite extra mysigt att tända ljus över allt :-)
Kram Malin

Hus 5.15-Elle BM said...

Roligt att Du gillade doftpåsen! Älskar doften de sprider! Oj, vad det händer saker kring dig-
och hur många "hem" Du tycks ha/få..och sätta inredningständerna i...
Spännande! Lycka till m dina 2 kurser! /kram

Smajlis said...

Hej!

Spännande att få veta lite om hur ni bor! Och fina saker du önskar dig :)

Men jag väntade på dig på marknaden igår... men du dök aldrig upp. Kan ju ha varit en av alla gånger jag sprang runt på marknaden eller var i affären... satt ju där med min mamma.

Hoppas allt är bra! Stannar ni i Sverige ett tag nu alltså?

kram Alexandra

Sublim Design said...

Så mång fina saker, huset var jätte söt:)
ha en fin söndag
/S

Smajlis said...

Åh vad tråkigt att ni inte hittade mig... :( Jag stod tillsammans med min mamma utanför Hemköp. Jag hade inte så jättemycket saker, men mamma hade en massa älvor, ljus och handgjorda kort. Hoppas vi ses någon annan gång istället :)

Kram Alexandra

Vitbalansen - Helena said...

Hänger inte med i svängarna riktigt här, men det verkar alltså som att ni ska flytta tillbaka till Sverige och ha kvar den lägenhet i Spanien som ni renoverar nu? Vad spännande och kul för er i så fall! :-) Hoppas att allt går bra med flytt och dylikt.

Ha en bra start på veckan!

Kram från Helena

Hem och Lycka said...

Ska ni flytta tillbaka till Sverige eller är det en lägenhet där nere? Spännande med kurserna! kram

Helans Håla said...

Heeij.. joo, nog e de passning hela tiden alltid. Men de e ju så gooa me, så de gör inget.

Hoppas ni har de bra där nere åså.. här e de bara bra, inte kul väder bara.. hade varit skönt me lite värme.
ha de gött..kram på dej. Helén.

ExPIAtriate wife said...

Hm, jag hänger inte med, men jag skyller på för mycket vin och vila...hjärnan inte van att arbeta alls. Lycka till med dina kurser, tolkyrket har alltid lockat mig också, med ryska som huvudspråk men det har inte blivit av..språk äver överhuvudtaget fascinerande. Så ni är i Sverige ett tag medan du pluggar? Jag är trött på att leva i kappsäck nu och vill ner till Dubai och börja med att återuppliva min arabiska...det var 15 år sedan jag pluggade....många hjärnceller som gått upp i rök sen dess alltså!

Ha det gott!

Kram
Pia