Saturday, April 26, 2008

Birthday boy and time shortage!

Tiden bara flyger förbi. Vi håller på att försöka få ordning på lägenheten och det tar tid. Det visar sig att ena killen som skulle komma dit har blivit sjuk. Så vi får se om han kan komma nu i veckan. Vi har nu varit uppe på takterassen som ännu bara är småsten och grus. Men vad härligt det ser ut där uppe och vilken vy! Jag sprang genast iväg i tankarna och planerade vad vi kunde ha där uppe! Blir perfekt tror jag. Sonen har fyllt fyra och på sin födelsedag ville han ha lax i ugn med grönsaker och Rice Krispiestårta så det blev det (i vanliga fall ska det vara grädde och sen jordgubbar överst men sonen ville ha det såhär)! Tårta i skolan och kalas med alla små vänner, mera tårta och lek och bus i hoppslottet! Idag har vi varit ute och sprungit och lekt nere vid stranden, så härligt! Ha en underbar helg och stor kram till er alla!


Michelle's Ginger and Garlic Salmon

2 leeks (purjolök)
1 bunch of asparagus (sparris)
1 bag of fresh spinach (bladspenat)
oil (matolja eller olivolja)
ginger (ingefära)
garlic (vitlök)
As many salmon pieces as the number of people eating
(så många laxbitar som personer som ska äta)

Put some oil into a non stick oven safe pan, then fill it with spinach.
Cut and then cook the asparagus and leek for a few minutes.
Put these on top of the spinach and then the salmon on top.
Mix a little oil with crushed garlic and lots of ginger.
Put this on top of the salmon and drizzle over the veggies.
Roast in the oven at 180 until all is done!
Bon Appetit!

Michelles Ingefärs och Vitlökslax

Pensla en stor teflonform med lite olja. Lägg i massor av bladspenat.
Skär och koka sparrisen och purjolöken några minuter.
Lägg dessa ovanpå spenaten och sen laxen överst.
Blanda lite olja med krossad vitlök och massor av ingefära.
Häll detta på laxen och lite över grönsakerna.
Grilla i ugnen på 180 tills allt är klart!

Bon Appetit!

Rice Krispies Cake

Mix 4 Eggwhites and 4 drops of vinegar essence until hard.
Add 3 deciliters of sugar and continue mixing.
Add 3 deciliters of Rice Krispies and spread in a papercovered tin.
Put it in the oven at 125 C for 1-1,5 hours.

Put 4 egg yolks, 1 dl cream and 1 dl sugar and 1 tablespoon flower
in a casserole and let it slowly boil to a thick sauce.
Add 100 grams of butter and slowly mix it in.

Beat 3 dl of cream until it's thick, nice whipped cream.
Cover the cold meringue with the sauce and then the cream on top.
Use strawberries, raspberries or whatever you like as decoration!
Enjoy!

Rice Krispiestårta

Vispa 4 äggvitor med 4 droppar av ättikssprit hårt
Tillsätt 3 dl socer och fortsätt vispa
Rör ner 3 dl Rice Krispies
Bred ut på bakplåtspappersklädd långpanna
Grädda på 125 C i 1-1,5 timme.

Häll i 4 äggulor, 1 dl grädde, 1 dl socker och 1 msk mjöl i en gryta.
Sjud till tjock kräm och rör sen ner 100 g smör.

Vispa 3 dl grädde hårt.
Bred ut krämen på den kalla marängen och sen grädden över.
Garnera med jordgubbar, hallon eller vad du nu vill.
Ät och njut!


Time flies! We are trying to get the apartment in order and it's taking a lot of time. One of the guys who was coming over here to fix things is sick so we will have to see if he can come next week. We have now been up on the roof terrace and right now it's only pebbles and gravel. But it's absolute lovely up there and what a view!! My thoughts ran away and I planned what we could have up there! Perfect! My son just turned four and on his birthday he wanted to have salmon in the oven with vegetables and a Rice Krispies cake (normally we have whipped cream on top of the curd and then strawberries on top of that but my son wanted to have it like this)! Cake in school and a birthday party with all his little friends, more cake and lots of playing in the bouncy castle! Today we spent the day down on the beach running and playing, so nice! Have a wonderful weekend and a big hug to all of you!

5 comments:

Lilla Blanka said...

Hej!
Åh vilken god mat han valde..älskar lax!
Tårtan verkar också jättemumsig :)
Ha en skön söndag!!!
Mia

Marres Hörna said...

Mmmm...det där såg gott ut. Både maten och tårtan! :-)

Tack för din fina kommentar!

Kram!

Mitt liv - Mina drömmar said...

Tack för titten hos mig :)
Både mat och tårta verkar jättesmaskiga:)

Ha en skön söndag!

Kram Annica

Terri said...

Hi Susanne!
That salmon recipe sounds amazing. We cook salmon quite a lot and I adore everything in that recipe. I will print it out!

Thanks, Terri xo

Vita ljuva tankar said...

Hejsan!

Jag var på kalas igår ch åt den tårtan :-) Vi har den som favorit i våran familj, helst med ett berg av färska jordgubbar på. Igår blev det amerikanska blåbär istället...
Laxen verka ju väldigt mumsig den med.
Vad kul att det börjar hända lite med er lägenhet.

Ha det gott!

Kram Linda